Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και την τελευταία δεκαετία έζησε και εργάστηκε στην Πολωνία. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (integrated Master). Έχει συνεργαστεί με διάφορους θιάσους της Θεσ/νίκης, συμπεριλαμβανομένης της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης. Κατέχει δεύτερο τίτλο Μάστερ στην Υποκριτική από το Manchester Metropolitan University (MMU), μαθητεύοντας κοντά στον βραβευμένο πολωνικό θίασο Teatr Piesn Kozla / Song of the Goat Theatre, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.
Από το 2012 έγινε μέλος του θιάσου και συν-δημιουργός των παραστάσεων «Portraits of the Cherry Orchard», «Crazy God», «Island» και «Hamlet – a Commentary», με τις οποίες έχει περιοδεύσει σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική αποσπώντας πολυάριθμα βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ. Ακόμη, τα τελευταία χρόνια συμμετείχε ως περφόρμερ στην πολυβραβευμένη παράσταση «Songs of Lear» (Scotsman Fringe First, Herald Archangel και Musical Theatre Matters Special Award, κ.ά.). Πιο πρόσφατα, στην παράσταση «Anti-Gone Triptych», ερμήνευσε το ρόλο του Κρέοντα, ερευνώντας το ηχητικό τοπίο της αρχαίας και νέας ελληνικής γλώσσας. Επιπλέον συνέθεσε μελωδικές γραμμές για τα χορικά με βάση το αρχαίο κείμενο.
Από το 2014 παραδίδει σεμινάρια κι εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2017 έως και το 2018 δίδαξε στο Bral School of Acting, τη σχολή του Song of the Goat Theatre, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Το 2019 συνεργάστηκε με το θέατρο Ballhaus Naunynstrasse στο Βερολίνο ως κινησιολόγος-χορογράφος για την παράσταση «Splitter». Επί του παρόντος, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στο τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ με ερευνητικό πεδίο το ηχητικό τοπίο του κειμένου στην αρχαία ελληνική τραγωδία ως μέθοδο υποκριτικής και εργαλείο εκπαίδευσης του ηθοποιού.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΑΡΚΑΣ
Ο Δημήτρης Βάρκας είναι ηθοποιός, περφόρμερ και δάσκαλος υποκριτικής
και κινησιολογίας με ειδίκευση στο «πολωνικό» σωματικό θέατρο.